Eurovisie Songfestival gaat toch nog een beetje door

Het Eurovisie Songfestival komt met een aangepaste tv-uitzending: Europe Shine a Light. De show, is zonder publiek en wordt op zaterdag 16 mei om 21.00 uur in heel Europa uitgezonden. Dat is gisteren bekend gemaakt.

Europe Shine a Light wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Zij zouden samen ook de presentatie van het Eurovisie Songfestival verzorgen. Er wordt in deze speciale show uitgebreid stilgestaan bij iedereen die door de coronacrisis is getroffen en bij alle mensen die hard werken om de crisis te bestrijden.

De 41 artiesten die in Rotterdam zouden optreden, krijgen allemaal een plekje in de ‘schijnwerpers’. “Naast een kort fragment van hun eigen nummer waarmee ze zouden optreden, zullen zij een gezamenlijke uitvoering brengen van een eerdere songfestivalhit. Ze doen dat ieder vanuit hun eigen land.” Ook oud-deelnemers doen aan het alternatieve evenement mee. “Bekende songfestivalartiesten van de afgelopen jaren worden uitgenodigd om vanuit hun eigen land nummers uit het verleden op te voeren”.

Een nieuwe datum voor het ‘echte’ songfestival is er nog niet. Men gaat er wel van uit dat Ahoy Rotterdam ook volgend jaar de locatie zal zijn.

Word jij ook een Kids CoronaKrant reporter? Deel jouw verhaal hier en kom in onze krant!

Deel dit bericht op: