Reporter Sami (10 jaar) viert Suikerfeest

Reporter Sami en zijn grote zus Noura hebben vandaag thuis met hun familie het eind van de Ramadan gevierd. Dit doen ze normaal gezien (als er geen corona regels zijn) met veel familie en vrienden.

Iedereen wenst elkaar “Eid Mubarak“. Dat betekent een gezegend feest.

In veel landen begint het Suikerfeest met het eten van iets zoets, maar daarna staan er ook net zoveel hartige gerechten op het menu.  Op de ochtend van de eerste dag bezoeken mannen en vrouwen de moskee om een gezamenlijk gebed te doen. Deze zijn echter dit jaar gesloten. Er worden nieuwe kleren aangetrokken en het huis wordt extra netjes gemaakt. De rest van de dag gaan mensen bij familie op bezoek en worden cadeautjes uitgewisseld.

Sami: Ik voel mij rustig tijdens de ramadan. En ik vind het daarom jammer dat het voorbij is. Het is ook leuk dat wij een maand lang elke avond samen gingen eten. Suikerfeest vond ik leuk, ging gewoon bellen met mijn neef i.p.v. elkaar zien. En ik was superblij om te horen dat ik een playstation 4 ga krijgen. Oh, ik ben ook blij dat ik nu na vanmiddag mijn Marokkaanse kleding mocht uitdoen en weer mijn shirt met spijkerbroek aan kon doen.

Eid mubarak voor jou Sami!

Word jij ook een Kids CoronaKrant reporter? Deel jouw verhaal hier en kom in onze krant!

Deel dit bericht op: